Halloween i New York – och Stockholm

bild på en pumpa under halloween
Bild: CC BY Terry.Tyson
De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

För 39:e gången går den stora Halloween-paraden genom Greenwich Village, på Sjätte avenyn den 31 oktober. Det blir som vanligt folkfest. Halloween är stort. Också förnäma townhouse på Upper West Side kan kläs i pumpor, spindelväv och dödskallar.

I Stockholm inträffade Halloween lite tidigare. Med Bill Schacht som entreprenör gick för några dagar sedan en Halloweenparad från Slussen till Kungsträdgården. Och fram till den 4 oktober står ”Spökabinettet” kvar på Stadsmuseet.

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

Lyxiga bubblor och lantlig bris i Champagne

Bild: CC BY Wikipedia Det är enkelt att bli förälskad i Champagne...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *