Southern Highlands Highlights

Höga bergstoppar, gröna dalar och fantastiska vyer. Södra Ecuador är som taget ur en sagobok. För att komma dit måste man åka en svindlande bussresa som är ganska så obehaglig och ett par gånger påminner resan mer om en flygtur än en busstur. Vår första destination var Cuenca som är Ecuadors tredje största stad och hem till ett stadscenter som är på UNESCOS världsarvslista. Staden har influerats väldigt mycket av USA men har samtidigt behållit sin gamla kultur och många kvinnor bär traditionell utstyrsel till vardags. Marknader, museum, kyrkor, Cuenca har allt och i massor. Vår favorit är dem billiga luncherna som man hittar överallt i centrum. För en 1.75 dollar så får man två rätter (vanligtvis en soppa med majs vid sidan) och en dricka. Vi lär aldrig vilja gå ut på lunch när vi kommer tillbaka till Sverige.

Trots de billiga (och smarriga) luncherna så hamnade Cuenca som nummer två på vår lista. Vårt favoritstalle blev Vilcabamba, en liten by 6 timmar söder om Cuenca, gömd bland storslagna berg och gröna regnskogar.
Vi hamnade på hostel Izhcayluma 2 km utanför byns centrum som påminde mer om en dyr resort än ett hostel för 10 dollar natten. Terassen blickar ut över dalen som har namnet Valley of Longevity. Förr i världen så sades det att Vilcabamba var hem till världens äldsta människor, att livsstilen var sa relaxerad att folk blev otroligt gamla.

Det var precis det vi gjorde dem första dagarna i Vilcabamba. Vi åt gott, vi tog massager och låg och läste böcker i hängmattor.

En utav dagarna så följde vi men en grupp från hostellet ner till stan för att dra ut på en ridtur upp i bergen. Hanna som aldrig ridit förut var väldigt nervös och när vi väl påbörjade ritten så insåg jag och Sofia (som båda ridit förr) att hon hade all rätt att vara det. Ritten gick längs en smal väg längs bergskanten, rakt upp i skyarna (kändes det som) för att slutligen nå en av dem vackaste platserna vi någonsin besökt. Destinationen är en ‘topp’ som ger en 360 graders utsikt över dalen och fotografierna man får är väl värda äventyret upp.

Glöm inte följa vår blogg, lettersfromthesouth.tumblr.com

 

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Spela golf året runt på Teneriffa

Teneriffas mest kända golfbana är Golf del Sur med sina 27 hål...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *