Svenskt i New York

bild på människor i svart/vitt i new york
Bild: Lånad av Pontus Höök
De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

Amerika är för många svenskar drömmarnas land. Så var det för tonåringen Klas Bergman när han växte upp i Stockholm. Det var en dröm han kunde uppfylla. Först som utbytesstudent och sedan som mångårig korrespondent för Dagens Nyheter. Han blev kvar i Washington och skriver bloggen ”Från Amerika”. Nu har han kommit med en bok – Drömmarnas land – med nedslag i USA, ett USA där det på grund av växande klyftor och minskad social rörlighet blir allt svårare att uppfylla The American Dream.

Den som gillar New York ska inte missa Pontus Höök. Hans fotoblogg ger insikter och känsla.

Den 12 oktober går Simon och ekarna, regisserad av Lisa Ohlin, upp på de amerikanska biograferna.

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

Vinresa till Barcelona, kan det passa?

Bild: Lånad av Torres Vinhuset Miguel Torres prisat för satsning på turism....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *