Strand – glaciar – öken på 1,5 vecka

Vi korsade vår första gräns och befinner oss numera i Peru. Vårt första stopp blev Huanchaco, ett grymt surfspot både för de oerfarna som för de professionella. Strandpromenaden är fylld med surfingskolor, restauranger och små butiker som säljer alltifrån armband till souvenirer. Staden har inte mycket till nattliv och om man tröttnar på den enda baren där det faktiskt finns folk kan man göra som vi – dra ihop ett gäng och ha bonfire night på stranden.

2/3 av oss gick surfskola hela veckan och kunde tillslut ta vågorna själva.  För 40 soles/dag (ca. 100 kr) fick man 2,5 h lektion inkl. teori samt lån av bräda och våtdräkt. Väl värt en investering om man vill uppleva känslan av att fånga en våg!

Nästa destination blev Huaraz, en mysig liten stad med ett par marknader där man kan handla Alpacka kläder. Vi stannade bara för en natt eftersom andledningen till att vi åkt dit var en dags hike till Laguna 69. Man tar en taxi for 50 soles/ person upp till startlaget, taxin väntar sen på dig där hela dagen tills du kommer tillbaka. Därefter väntar en 3 h hike upp till en sjö med isblått vatten, omringat av glaciarer. En extremt jobbig hike då sjön ligger pa 4500 meters höjd och vi inte haft tid att acklimatisera oss under längre tid än 24 h. Men när vi intog var lunch vid denna vackra plats var det helt klart värt mödan.

Vi började nere i en dal, gick man zick zack vägar uppför och passerade flera vattenfall, kossor och unik flora. Bara utsikten under vägen upp till sjön var en upplevelse i sig.

Vi tröttnade på kylan och begav oss till Huacachina, där solen skiner året om. Huacachina ligger ca 15 minuter utanför staden Ica och är känd för sina enorma sanddynor. Gringos vällfärdar dit för att åka ut med Sandbuggys (speciella bilar som kör på sanddynorna) och för att testa på sandboarding. Det var värre än värsta bergochdalbanan vi åkt och en sjukt häftig upplevelse. Bilen körde uppför superbranta backar och flera gånger trodde man bilen var på väg att välta. Adrenalinet pumpade som bara den. Vid ett par tillfallen fick man hoppa av och prova på sandboarding, en mix mellan snowboard och longboard. Man kunde även välja att ligga på magen på brädan vilket var minst lika roligt. Fick upp en otrolig fart i dessa långa backar och var vi inte hade sand efter denna dagen är en gåta. Tuggade sand i flera dagar eftert.

En 2h utflyckt på sanddynorna, som avslutades med solnedgång kostade 30 solen/ person. Väl investerade pengar!

Glöm inte läsa mer på www.lettersfromthesouth.tumblr.com

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Phuket, Thailand

Phuket är en ö och en provins i Thailand. Ön är Thailands...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *