Ett dopp i det blå, vi säger hej till Blå Lagunen

blå lagunen

Första dagen på studieresan till Island blev ett dopp i den Blå Lagunen. Ett fantastiskt ställe, nära flygplatsen Keflavik vilket gör stället till ett bra stopp innan eller efter din resa till Island. Eller varför inte passa på att ta ett stopp när du mellanlandar för att sedan resa vidare? Blå Lagunen är en världsberömd anläggning som är till mestadels utomhus och är beläget på sydvästra Island. Badstället har snabbt blivit Islands största tursitattraktion och det känns när man är här. Det är långt från inhemskt även om det är unikt. Det som är så speciellt är att den ligger mitt i lavalandskapet. Lavastenar sticker upp ut det turkosa vattnet tillsammans ut ångan som pyser ut på vissa ställen, en magisk känsla.

Obs.. Vattnet doftar inte helt underbart på sina ställen.

Vattnet i Blå lagunen håller en konstant temperatur på 36-39 grader. Du kan upptäcka att på vissa ställen är det extra varmt så passa på att stanna en stund där för att mjuka upp stela muskler. Vattnet är extremt mineralrikt, vilket tillsammans med olika mikroorganismerna ger det en turkosblå färg och salt till tusen. Efter bad är det extra viktigt med bra schampo och balsam för att få rätt på håret igen. I vattnet finns även speciella alger som enligt den senaste forskningen visat sig motverka hudens åldrande. Den höga kiselhalten skyddar huden och stärker dess barriärfunktion mot yttre påverkan. Den speciella vita leran från botten sägs vara extra nyttig att ha som ansiktskräm. Den ska man smörja in i ansiktet, och sedan vänta tills den stelnat. Då ska man skala av den. Den är svår att få bort. Leran finns tillgänglig i stora byttor längs lavastenarna på utvalda ställen.

Flyg, paketresor, hyrbilar och annat hittar du enkelt här hos oss.

I anslutning till spa-anläggningen finns också en hudvårdsklinik som specialiserat sig på behandling av psoriasispatienter.

blå lagunen

 

Skrivet av
Mer från Katarina

Grab some food

Vid havskanten 110 km från den Blå Lagunen i den lilla byn...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *