Full fart: Gyllene Cirkeln, Jeepsafari och Snöskoter äventyr

hotell gromsborgir

Dagen börjar med god frukost på Grimsborgir Hotell. Därefter på med full mundering av skyddskläder för att överleva dagen. Utanför väntar den roligaste chauffören tålmodigt på gatan utanför. Vi ska få åka i en gigantisk superjeep som ska ta oss i genom dagens aktiviteter. Jag tror att han inte riktigt tycker att vi passar in som öbor. Inte än i alla fall.

Vi börjar med att köra mot Pingvellisr, Tingvalla som vi säger på Svenska. Thingvellir är numera nationalpark och ingår tillsammans med de varma källorna i Geysir och vattenfallet Gullfoss i den så kallade Gyllene cirkeln som vi senare under dagen skulle träffa. Platsen är otroligt intressant både ur en geologisk och historisk synvinkel. Redan år 930 samlades det isländska alltinget en sammanslutning av hövdingar och byäldsten från hela Island på platsen för att hålla ting. Man dömde allt från marktvister till svåra familjefejder här. Thingvellir ligger vid den plats där den mittatlantiska ryggen passerar genom Island och utgör gräns mellan den amerikanska och den europeiska kontinentalplattan vilket är otroligt coolt att vandra mellan dessa väggar.

tingsvalla

Efter Tinget kör vi mot glaciären Langjökull för att åka snöskotrar uppe på glaciären. Det här var både fantastiskt och en näradödenupplevelse på samma gång. Med full mundering av skyddskläder vad det vara att ta en skoter och haka på konvojen. Även om jag var rädd ett tag eftersom det var öväder de första 30 minuterna vad det ju inte så enkelt att bara hoppas av:)  En fantastisk upplevelse som ni måste passa på att göra om ni befinner er på Island vintertid eller tidig vår.

bild på snöskoter

 

Vi fortsätter fortsätter mot det ökända Geysir där vi kommer att upptäcka det berömda Geysir som har gett namn åt varma källor över hela världen. Du kommer att se ett av de mest aktiva gejsrar i området, Strokkur, sprutande upp till 30 meter i luften. Kort där efter hälsar vi på Gullfoss (Golden Waterfall), en av de mest imponerande vattenfall i Europa. Här får du se tusentals ton av iskallt vatten dundra majestätiskt ned i en den djup ravinen.

vattenfall

En fantastisk dag som slutar långt under duntäcket.

Du hittar din egen Islansdsresa här. Vill du ha hjälp med kontakter för att boka en äventyrsresa så hör av er till oss på info@flygstolen.se eller på 0771-290 290 så hjälper vi dig.

Skrivet av
Mer från Katarina

Svenskt i New York under september: Konst, kultur och Roxette

De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *