Thanksgiving

bild på en thanksgivingkorg
Bild: CC by Flying Pig Party Production
Thanksgiving (tacksägelse) är en högtid med religiösa förtecken men behöver inte firas så om man inte vill. Jag har blivit mer och mer kär i tanken av en ny högtid på lämplig tid en månad innan jul. Att få samla familj och vänner över ett stort middagsbord med traditionell middag. För mig är denna högtid mest känd hos Amerikanarna men det betyder ju inte att vi inte kan ta efter och göra den till vår. I USA firas högtiden numera den fjärde torsdagen i november och därefter följd den av Black Friday vilket är den största readagen för året, julskyltning sätts i verket och den officiella starten av julhandeln är i full gång.

Thanksgiving är i Nordamerika en mycket viktig familjehögtid. Till familjehögtider räknas i allmänhet de som traditionellt har firats i kyrkan – dop, konfirmation, bröllop och begravning – men också examens- och förlovningsfester. Man lägger stor vikt vid att samla familjen och vännerna med fokus på tacksamhet över allt vi har denna helg.

Läs mer om Thanksgiving och familjehögtider här på Wikipedia.

bild på ett matbord thanksgiving
Bild: CC BY Wikipedia

Skrivet av
Mer från Katarina

Musikfest i Bremen ett par dagar till

Bilden har vi lånat från Tysklands Turist Byrå Den stora musikfesten pågår...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *