Surfa bland molnen

SASwifi
En välkommen syn för affärsresenären

Med 187 resdagar förra året, och alltid för mycket jobb på att göra-listan, uppskattar jag alla möjligheter att jobba. Så även om resan mellan skåne och Stockholm bara tar en knapp timme så är det en dröm att kunna komma åt internet även i luften.

SAS var tidigt ute med wifi på flygplanen, redan 2003 kunde man surfa på flighterna över atlanten. Men Connexion var för för dåligt och för dyrt, och fick läggas ner. Jag hann testa ett par gånger, och det var plågsamt. Helt obrukbart. Det har många modernare lösningar också anklagats för att vara, och själv har jag aldrig upplevt det som annat än frustrerande på någon flight. Det har varit nästan lika obrukbart som det så kallade internet som SJ tillhandahåller på X2000…

Men idag hade jag en underbar upplevelse. SK126 från MMX till ARN hälsade mig med de glada skyltar som du ser på bilden ovan. Jag hade läst om SASwifi redan i december förra året, men har märkligt nog inte hamnat på något utrustat plan förrän i kväll. Med tanke på de kritiska röster jag läst så hade jag inga större förhoppningar. Men oj vad jag blev överraskad.

Riktigt hyfsad wifi
Riktigt hyfsad wifi

Det här duger faktiskt alldeles utmärkt för att få lite jobb gjort. Perfekt för att tömma den där mailboxen…

Heja SAS!

Rent tekniskt är det viktigt att notera att de inte slår igång nätet på riktigt förrän planet är på marschhöjd. Så det ser ut som man är ansluten men man kommer inte ut på nätet. Kan vara frustrerande om man inte vet om det. Sedan kan jag tycka det är lite onödigt att man lagt det bakom inloggning. Man har förvisso en idé om att det ska kosta för (om du inte flyger business eller är EBG), men de kronorna kunde man lika gärna varit utan – för att istället ge oss resenärer en ännu mer strömlinjeformad upplevelse. Man borde ta lärdom av Swebus.

Skrivet av
Mer från Joakim

Fem snabba om Miami

Jag är i Miami och jobbar en vecka, mitt i augusti och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *