Klassisk och aktuell New Yorkatmosfär

bild på en yellow cab
Bild: CC BY Nils Geylen
De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

”New York’s finest”. Så brukar New Yorkpolisen kallas. Polismakten i en stad som New York har alltid varit omstridd, inte minst bland stadens minoriteter. Men en gång skapades den just av en minoritet: irländska invandrare dominerar traditionellt poliskåren. Det hela startade i mitten av 1800-talet. Nu har Lyndsay Faye skrivit en medryckande historisk roman just om den tiden, 1845: New Yorks gudar (The Gods of Gotham).

Den som vill ha aktuell New Yorkatomsfär kan se filmen. Två dagar i New York.

Knappast en tungviktare men med mycket New Yorkkänsla.

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

Nya tips på bästa New Yorkkrogar

Bild: Lånad av Zagat De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *