Helsingfors, en granne

Bild på helsingfors 1820
Bild CC BY Wikipedia
Helsingfors är en stad nära oss, en granne skulle man kunna säga. Det är Finlands huvudstad och den största av dom alla. Det är enkelt att glömma det som är nära för att det är så enkelt och så självklart. Att Helsingfors som har 450 år på nacken är inspirerat och influerats av både Sverige och Ryssland är tydligt när man titta omkring på arkitektur, på maten, traditionerna och attityderna. Sen att staden blev utsedd till världens designhuvudstad i år är ju inte fel. Så varför inte passa på att åka dit för att besöka konstutställningar, museum, teatrar och konserter. Här får du mycket på samma plats. När det gäller shopping är det gatorna så som Mannheimervägen, Alexandersgata och Esplananderna som gäller.

Ha en go tur.

Vill du läsa mer kan du hitta godbitar här på Wikipedia.

Skrivet av
Mer från Katarina

Efter äventyr måste man ha mat, massor med mat

Bild: Lånad av sveit.is Efter Gullfoss, Geysir, Tingvalla och Glasiär förtsätter turen...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *