Riga – Nära men ändå borta

Bild på Riga
Bild: CC BY Stephen Downes

Riga är en annan stad som är ett självklart val för bästa weekendresan som ofta glöms bort. Kan det vara för att staden är för nära för att vara borta på riktigt? Det är dags att påminna. På 1600-talet var Riga Sveriges största stad, den marknadsförs ofta som The City of Art Noveau. Här kan du njuta av shopping, mat och kultur. Ett besök som är väl värt är det stora saluhallarna som befinner sig i fem gamla zeppelinare bakom centralstationen. Här kan du frossa i vackra grönsaker, frukt, bakverk, blommor, kött & fisk, när du är mätt för dagen kan du bege dig utanför hallarna där marknaden breder ut sig med varor så som hantverk, underkläder i slike och vackraste spets, skinnjackorna & pälsmössorna. Obs Glöm inte att pruta här, det är en tradition.

Rigas restauranger är kända för att inte låta sina besökare gå hungriga. Portionerna är väl tilltagna och du äter och dricker gott för dryga hundralappen.

Du flyger enkelt och bekvämt till Riga. Flyg hittar du här och färdiga paketresor hittar du här.

Skrivet av
Mer från Katarina

Ön där solen alltid skiner

Bild: CC by John Haslam Malta är en av de solsäkraste platserna...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *