I inkarikets fotspår – Cusco och Machu Picchu

Ursäkar vår frånvaro de senaste veckorna och skyller på minimalt med internet. Just nu är vi i Bolivia och beger oss mot Argentina ikväll, men jag tänkte berätta om de sista dagarna i Peru, som vi spenderade i Cusco och på inkaleden med målet Machu Picchu.

Cucso var inkarikets huvudstad och staden bjuder på mycket kultur och historia. Kring stadens största torg “Plaza de Armas” hittar man massvis med restauranger (flertalet amerikanska), pubar/ klubbar för de partysugna samt små mysiga butiker med alla möjliga alpacka plagg. I ett par dagar lurades vi till att tro att detta var det enda Cusco hade att erbjuda och vi var rätt nöjda med detta då det var en mysig del av staden. Sen fick vi tipset att gå till “San Pedro” market där invånarna själva gjorde sina ärenden. “San Pedro” market låg i en annan del av staden, men fortfarande gångavstånd från Plaza de Armas. Här hittade man istället riktiga affärer och det kändes inte lika turistigt som kring torget.

Marknaden blev vår favorit och om ni någon gång åker till Cusco är det ett ställe ni absolut inte får missa. Där hittar man långa rader av juicestånd där man själv fick välja vilka frukter man ville ha i sin färskpressade juice. De sålde kryddor, grönskar, frukter och lunchställena kostade mellan 3-6 bolivianos vilket är samma som svenska kronor

.

Inkaleden och Macu Picchu var det som vi började planera resan med för snart 1,5 år sen. Förväntningarna var därför höga och många när vi gick upp halv 5 på morgonen för att påbörja vår 4 dagar vandring upp till inkarikets heliga stad i bergen -Machu Picchu.

Ur vårt (inte alls vältränade) perspektiv är inkaleden något alla borde klara av, såvida man inte lider av någon skada eller annan sjukdom förstås. Med detta säger vi inte att det är enkelt eller lätt, ni vill nog inte veta antalet svordomar eller pauser vi tog under tiden. Det är definitivt det mest fysiskt utmanande vi alla har gjort/ kommer att göra i våra liv. Men man klarar av det och det är värt all smärta när man väl kommer fram till Mahcu Picchu.

Man måste boka långt i förvag (vi bokade 2 månader innan, under högsäsong sägs det minst 6). Vi gjorde vår vandring med företaget Llama Path vilka vi rekomenderar varmt. Maten vi fick 3 gånger per dag var fantastisk och guiderna pratade bra engelska.
För oss kostade det 550 dollar/ person exkl. hyra av sovsäckar och porters.

Läs mer om vår resa på lettersfromthesouth.tumblr.com

See you on the flipside,
Frida, Hanna och Sofia

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Små pärlor längs Franska Rivieran

Franska Rivieran har jag besökt två gånger med utgångspunkt i Nice. Även...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *