På Sparesa på Tysklands riviera!

Låt oss presentera vår nya gästbloggerska Lena Losell Montner. Lena är chefredaktör och driver den fantastiska spaochwellness.se, en guide inom Spa & Wellness. Här tipsar hon om spa anläggningar , spa hotell, spa resor, spa behandlingar och spa produkter. Senaste nytt och trevliga artiklar om all inom Spa. Nedan kan ni läsa om hennes äventyr på Tysklands rivera på Östersjökusten i norra Tyskland. Tillsammans med dessa fina tips kommer ni att få presenterat  bra resor via oss på flygstolen.
Tyskland är ju känt för sina hälsobad, kurorter och Spa. Landet har mer än 350 statligt godkända hälsobad och kurorter samt 1 000 spahotell. Vi önskar er en trevlig upplevelse och resa.

Första stoppet var det vackra Heringsdorf som är en av de älsta och största havsbaden på ön Usedom. Den ca tio kilometer långa strandpromenaden förbinder Heringsdorf med dess grannorter Ahlbeck och Bansin.

I Heringsdorf bodde jag på det fina Steigenberger Grandhotel & Spa som ligger precis vid den långa strandpromenaden, bara 500 meter från centrum och 700 m från den älsta piren i Tyskland som med sina 508 meter också är den längsta i Kontinentaleuropa.

Steigenbergers Grandhotels Spa har en stor uppvärmd pool på hotellets gård. Relaxavdelning med jacuzzi, bastu, solarium och Kneippbehandlingar. Spaavdelningen är utrustad med 15 separata rum för skönhetsbehandlingar, massage, sjukgymnastik och privata Spasviter. Dessutom ett välbesökt gym med bla crosstrainer, ergometer, löpband, stepper och maskiner för styrketräning. Snygga fräscha hotellrum med härliga badrum, varav en del med egen bastu på rummet.

Spa och konst i pittoreska svenskbyn Ahrenshoop!

I Ahrenshoop bodde jag på det fina Grand Hotel & Spa Kurhaus. Hotellet som är beläget precis vid havet är ett härligt ställe för avkoppling och nöje. Hotellet har en avslappnad atmosfär i modern arkitektur. Här upplever du magiska ögonblick i den exklusiva spa avdelningen SPA Makani och kulinariska höjdpunkter i restaurangerna. Panoramabar med milsvis utsikt över Östersjön. Välbefinnande, avkoppling och lugn upplever man på hotell Makani Spa som erbjuder gästena 3000 m² Spa. Här finns bastu, ångbad, en “Hot Rock”, en stor pool, ett gym och en solterrass, fräscha rymliga behandlingsrum som erbjuder lugnande kroppsritualer med utvalda oljor, doftande örter, massage, skrubb behandlingar, kropps- och ansiktsbehandlingar.

Jag provade chokladmassage..

Choklad, inte bara till för att stoppa i munnen utan även härligt i massage….
Rummet är upplyst med levande ljus och i bakgrunden lugnande musik. Jag ligger förväntansfull på mage på massagebänken. Jag ska prova chokladmassage. Choklad är inte bara himmelskt gott, det dämpar pms och tillför antioxidanter. Choklad även bra för huden och humöret. Choklad sägs vara mjukgörande, motverka depression, öka koncentrationsförmågan & förhöja kärlekslivet. Men det handlar inte om vilken choklad som helst. Den ska vara mörk och choklad med en kakaohalt på minst 70 procent. Massören häller den 40-gradiga oljan med 85 procents kakao på min ryggrad och det känns varmt och behagligt och doftar ljuvligt. Efter en tids knådande har oljan gått in i huden. Den klassiska chokladmassagen är en ren avslappningsmassage. Hur skönt som helst. Efter behandlingens slut fick jag dessutom ljuvliga chokladpraliner!

Mecklenburg-Vorpommern erbjuder det fantastiska femstjärniga Grand Hotel Heiligendamm

Det eleganta lyxhotellet Grand Hotel Heiligendamm erbjuder verkligen något extra för en underbar semester vid Östersjön. Detta vackra lyxhotell som ligger vid stranden har sex klassiska byggnader och Tysklands äldsta spa.
Grand Hotel Heiligendamm ligger på den pittoreska kusten Mecklenburg-Vorpommern, nära Rostock, mellan Bad Doberan och Kuehlungsborn. Hit åker man för att tillbringa en lyxig romatisk helg, spa & wellness resa eller en resa med familjen.
Detta hotell är beläget i hjärtat av den vita staden vid havet med direkt utsikt över Östersjön. Med en historisk balsal och nio mötesrum. Kulinarisk njutning och avkoppling väntar dig i gourmetrestaurangen Friedrich Franz, Kurhaus restaurang eller sushibaren.

Tre av de sex byggnaderna har hotellrum:
The House Hotel har 34 lyxiga dubbelrum och 16 sviter, samt Nelson Bar med en magnifik utsikt över Östersjön.
- The Mecklenburg house har 17 sviter, 35 lyxiga dubbelrum och bröllopssvit med 360 ° terrass, den största byggnaden i lyxstil med en fantastisk utsikt över Östersjön.
- Vila och avkoppling väntar dig i Severin Palais med 50 exklusiva dubbelrum och 18 sviter samt 3,000 m² Heiligendamm Spa. Hotellet har en enorm Spaanläggning som är på 3.000 kvadratmeter och som erbjuder sina spagäster lyxiga kropps- och skönhetsbehandlingar, massage och bassängbad.

År 1793 begav sig Friedrich Franz I, hertig av Mecklenburg-Schwerin på inrådan av sin läkare Prof. Dr Samuel Gottlieb till “Heligen Damm” vid Östersjön. Det blev upppstarten till det första havsbadet och den första orten där man använde sig av saltvattnets helande egenskaper i terapeutiskt syfte.

Havtorn – The Wonder Vitamin – Grand Hotel Heligendamm erbjuder sina egna specialbehandlingar som innehåller Havtorn – The Wonder Vitamin. De små orangefärgade bären är ett kraftpaket för immunförsvaret och innehåller sju gånger så mycket C-vitamin som citroner. Behandlingarna är Havtorn & havssalt scrub, Havtorn kroppsmassage, Havtorn bortskämd.

I Wernemunde finns det kända Thalassohotellet – Hotell Neptun, Arkona Thalasso & Spa

Hotel Neptun, Arkona Thalasso & Spa ligger direkt vid den vita sandstranden i Warnemünde. Alla rum och sviter har balkong med fantastisk utsikt över Östersjön. Här kan du må bra, njuta av den unika havsutsikten, koppla av i Arkona Spa som erbjuder thalassoterapi, massage och skönhetsbehandlingar.
Hotel Neptun är känt för sin Thalassoterapi både i Tyskland och utomlands. Detta är Tysklands enda certifierade Original Thalasso centrum där allt kretsar kring hälsa. Man använder sig av naturresurser som havet, det milda och stärkande klimatet och tången. Förutom de populära havsvattenbaden finns bla massage och inpackningar med alger.

Det var fantastiska dagar på några av norra Tysklands finaste Spahotell. Det kommer att bli fler Sparesor till Tyskland med landets stora utbud.

Adresser till de nämnda hotellen:
Steigenberger Grandhotel and spa
Liehstrasse 11
17424 Heringsdord/Usedom
Germany

Grand Hotel & Spa Kurhaus Ahrenshoop
Makani Spa
Schifferberg 24
183 47 Ostseebad Ahrenshoop
Germany
+49 382206780

Grand Hotel Heligendamm *****
Prof.Dr. Vogel Strasse 6
D-18209 Bad Doberan – Heligedamm
+49 38203 740-0

Hotell Neptun

Arkona Spa
Seesrasse 19
18119 Rostock-Warnemunde
Germany
+49 3817770

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Hotelltips Kuala Lumpur

Upptäck spännande Kuala Lumpur! Igår skrev vi om den pulserande mötesplatsen och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *