Airbus 380- Air France flaggskepp

 

Airbus 380 är Air France flaggskepp. Det är det största flygplanet på marknaden och tar hela 516 passagerare på två plan.

Airbus 380 från Air France: Foto privat

Ganska häftig känsla att vandra ner för en trappa i ett flygplan. Air France och Lufthansa är de enda europeiska flygbolagen som har Airbus 380 i sin flotta. Air France flyger bla till Tokyo,  New York , Singapore, Johannesburg Los Angeles, och Washington med dessa. Dessa utgår från Paris så man får flyga ner dit för att byta på Charles de Gaulle.

Flygplatsen är ganska stor och du behöver gå igenom passkontroll samt ta en buss till rätt terminal och gate. Det hela gick dock smidigt och jag var igenom på 30 minuter. Terminal 2F,G,E är nybyggda terminaler där all internationell trafik från Air France/KLM/Delta körs ifrån och här måste jag säga att de gjort ett bra jobb både design och funktionsmässigt.

8 timmar i den här stolen är inget problem. Airbus 380, Premium Economy,Air France. Foto: privat

Det bjuds på Champagne även i economy class på alla longhaul Air France linjer och jag fick förmånen att sitta i Premium Economy på väg till New York.
Standarden är hög och det är fräscht , märks att detta är nya flygplan. Premium economy erbjuder större plats för benen för er som är långa och en högre comfort på säte och rymlighet. God mat och bra service gjorde att det blev en bra upplevelse .

I sätena finns tom en tidning enbart för kvinnor, Air France Madame . Flyget är enormt stort det hela känns nästan som ett stort rymdskepp, jag hade en tanke… Kommer flyget klara att lyfta??:)

Stora motorer som ska klara lyfta denna jätte Airbus 380. Foto: privat

Om du funderar på att resa lite bekvämare kan jag varmt rekommendera Premium Economy som faktiskt ligger bra i pris fr. 12000 sek och uppåt till ex New York. Business ligger på 22000 sek och uppåt om man vill lyxa till det lite mer. Om man flyger business har man även tillgång till deras lounge.

Air France lounge på Charles de Gaulle . Foto privat
Insmord och klar! I loungen kan man boka gratis ansiktsbehandlingar så man har redo för en lång flygning. Alla produkter från Clarins, voila. Foto: privat

Deras economy class är riktigt bra, sköna säten och bättre comfort än jag är van vid. Video on demand uppskattas och det finns i varje säte.
Flygvärdinnorna var faktiskt väldigt trevliga såg inte röken av arrogans eller stroppighet , som serverade mig hela vägen och såg till så jag hade en bra upplevelse.

Skrivet av
Mer från Linda

Twin cities – Minneapolis och Saint Paul

48 timmar i Minnesota går det? Ja det gör det faktiskt! Icelandair...
Läs mer

1 Comment

  • Världens största flygplan är frakt flyget Antotov 225. Airbus 380 är det största passagerar planet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *