Guide Michelin-stjärna till Aquavit

bild på champagneglas från akvavit
De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

Aguavit i New York, som i år funnits i 25 år, har fått en stjärna i nya Guide Michelin-guiden, den första stjärna en svensk kock fått utanför Skandinavien. Den kulinariske chefen Marcus Jernmark – som liksom flera tidigare framstående kockar har en bakgrund på numera nedlagda svenska generalkonsulatet – har återfört Aquavit till en svensk meny

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

En perfekt vinterdag i London

Bild: CC by J. A. Alcaide Två av British Airways kabinpersonal, Mark...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *