Matens Rom!

I Fredags kväll i Rom så valde vi ut en av de restauranger vi fått rekommenderat för oss. Al moro. Al moro är en liten restaurang som ligger i en liten gränd vid Fontana di trevi och med tanke på läget så skulle man kunna tro att detta är ett ställe fullt av turister. Men det är det inte. Långt ifrån. Al moro öppnade 1929 och jag vågar nästan sätta pengar på att delar av personalen är ursprungspersonal och även gästerna. Det är som att stiga rakt i en gudfadernfilm fast minus allt dödande. Enligt den rekommendation vi fått så skulle vi äta kronärtskocka och sedan osso buco och det gjorde vi. Och dog en liten bit. Detta var vad matguden hade tänkt sig när han skapade denna rätt. Så rena smaker, så fantastiskt.

Bredvid oss satt ett elegant par som beställde tryffelpasta värd sitt namn. Den var onekligen väldigt fantastisk för att när kyparen kom och tog deras tallrikar så beställde mannen i sällskapet in ytterligare en portion. Känns spontant som om det är svårt att inte uppskatta mannen som beställer in en portion till av den väl tilltagna pastan.

Mitt namn är Emma och jag skriver här för första gången. Jag och min sambo delar två passioner. Den ena är mat och den andra är Europa. Två passioner vi försöker få utlopp för så ofta vi kan och den här gången var det Rom vi besökte. Jag måste säga att Rom överraskade mig. Det var mitt första besök och jag hade väntat mig en betydligt mer tillrättalagd och pretentiös atmosfär. Kanske berodde det på att vi besökte Rom helgen innan jul vilket vi inte delade med så många andra turister. Eller så är det så att jag bara har haft fel. Rom visade sig vara en stad som förutom så mycket historia bjöd på en levande stad, full av grymma barer och restauranger.

Vi besökte också en bar och en restaurang som båda heter del Fico och ligger på Piazza del Fico för att göra saken väldigt enkel. Bra drinkar i baren och sagolik mat i restaurangen som ligger vägg i vägg. Detta är ett stället där de medvetna romborna går för att ha en avslappnat härlig kväll. Just den kvällen vi besökte del fico så spelade ett liveband som andades 60-talet och frågan är. Vem kan inte uppskatta Buona sera på saxofon. I Rom med en tallrik sagolik kalv med hyvlad tryffel framför sig?

För övrigt vill jag rekommendera att resa till Rom vid den här tiden på året. Minimalt med turister så vi slapp köa både till Peterskyrkan och Vatikanmuséet. Vi hade även otrolig tur med vädret och kunde utan svårigheter sitta ute och äta lunch i bara en tunn tröja. Just detta kan jag dock inte gå i god för. Sen gillar jag att se en stad som Rom julpyntad. Det känns inte så uppenbart vanligt att ta en bild på Colosseum med en julgran framför. Eller sitta på en uteservering och äta en tryffelpasta och se en parad av jultomtar på cyklar.


Samtliga Bilder är tagna av mig. Vissa med systemkamera och vissa med mobilen. Kunde inte riktigt förmå mig att plocka upp systemkameran när vi satt på Al moro. Tror inte riktigt att personalen där hade förstått det där med att ta kort på mat även om det i min värld är mer regel än undantag.

Är ni mer nyfikna på vem jag så är ni hjärtligt välkomna att läsa min blog: http://byemmak.blogspot.com

För att komma till Rom är det enkelt att titta här. Du hittar bra pris på flyg, hotell och hyrbil.

Skrivet av
Mer från Katarina

Berlin – på ett fotbollsmässigt plan

Bild: CC BY Wikipedia Mitt första möte med Berlin var faktiskt samma...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *