Altea – pärlan vid Medelhavet

Bild på Altea
Bild: CC BY mschot

Altea är en vacker liten by som breddar ut sig graciöst vid den spansk östkusten inte alls långt från Alicante. Stora delar av det här området har anor från greker, fenicier och romare vilket ger en härlig charm. Här finns även en äldre del av staden som är mer pittoresk i sin charm där invånare och turister möts på torget. Här finns mycket att utforska i dess massiva trappor och gamla kullerstensgator. Mat hittar du överallt och restaurangägarna som är så väl Holländare, Schwizare och Norrmän breder ut sig och hälsar dig hjärtligt välkommen. Du saknar ingen mat här.

Bild på en uteservering i Altea
Bild: CC BY A Roger Davies 

Traditionellt är det marknad på tisdagar så passa på att besök denna vid tillfälle. Du hittar vackra grönsaker, kläder, skor , keramik och annan textil. Priserna är låga så passa på att fynda. Vill man ha lugn och ro, kanske utan sport och sol & bad är det välkommet att åka hit redan på våren. Det är extra tyst, byn lyser med vita och rosa blommor och madelträden står prakt redan i februari. Vill du åka hit mellan maj – augusti så tänk på att värmen kan vara påfrestande så vid denna tiden är det ett lågt tempo som gäller här.

Bild på vackert hus med röda blommor i Altea
Bild: CC BY A Roger Davies

Lättast att komma hit är att flyga till:  Alicante eller Murcia.

Taggar i artikel
, , , , , , ,
Skrivet av
Mer från Katarina

Zeppelinhangarhäng i Riga

Bild: CC by S.Babikovs Efter ett besök i de gamla Zeppelinhangarerna mitt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *