Appar på resan: TripIt – din egen assistent

Med runt 180 resdagar om året gäller det att ta hjälp om man inte ska hamna fel. Givetvis hade jag önskat mig en alldeles egen reseassistent (någon från flygstolens utmärkta kundtjänst kanske;) men TripIt är faktiskt nästan lika bra.

Grunden i TripIt är att den på ett smart sätt tolkar och sammanställer alla dina resedokument, kryddar med lite godis och presenterar det i en smart app på din telefon. Det förklaras enklast med ett exempel.

Inför en resa sätter du dig vid datorn och beställer en tågbiljett från SJ, ett par flygbiljetter från SAS (som har en bra kampanj just nu), några hotellnätter, hyrbil och bokar några bord via till exempel OpenTable. När du är klar ligger det ett helt gäng olika bekräftelser och biljetter i din mailbox, och kaoset är nära. Men bara några minuter senare är allting hopsamlat i en resa i TripIt. Det är så vackert.

Den här magin sker genom att du antingen låter TripIt ligga och automagiskt titta på all din mail, eller genom att du gör ett litet extra steg och skickar allt vidare till en speciell mailadress. Mycket smidigt, hur som helst.

Otroligt smidigt är det också att du nu har allt du behöver inför resan i en applikation på din mobiltelefon. Den larmar dig om förseningar eller andra ändringar, låter dig boka om och kolla vilka säten du vill ha på planet, och allt annat som en flygresenär kan önska. Givetvis fungerar det mesta också i offline-läge. Vill du vara på den riktigt säkra sidan så kan du skriva ut den snygga sammanställningen också…

Skrivet av
Mer från Joakim

Surfa bland molnen

Med 187 resdagar förra året, och alltid för mycket jobb på att...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *