Ett soligt Kap Verde

kap verde, havet

Samtliga fantastiska bilder: CC By Henke
Drömmer du om sol och värme?
I så fall kan din drömresa vara närmare än du tror. Kap Verde är ett fantastisk örike, flygresan är inte mycket längre än Kanarieöarna men just Kap Verde ligger på samma breddgrad som Bangkok. Det innebär att graderna är behagliga, solen skiner garanterat året om. Du kan till och med bada i havet på vintern. Du slipper den klibbiga hettan och du slipper den klibbiga solskyddskrämen. Här solar du, badar och lever ett gott strandliv. Vill man passa på att göra annat än hotelliv, sol och bad är det aktiviteter som gäller. Oftast har aktiviteterna och äventyren med havet att göra. Tex Vind- och vågsurfning, djuphavsfiske och dykning.

jeep på kap verde

Det finns dock minst en aktivitet på land och den ska man inte missa. Sal betyder salt på portugisiska och i den stora vulkankratern Pedra de Lume har man utvunnit salt i flera hundra år och utvinner fortfarande.
En spännande utflykt så passa på, du kommer att få uppleva mycket spännande där.

salt kap verde

Resorna till underbara Kap Verde hittar du här. Flygstolen tar dig gärna dit.

Skrivet av
Mer från Katarina

Bästa brunch, fyra nykomlingar, innovativt och italienskt på Manhattan

Bild: CC BY  [Clint] ””Ett alternativ till Olles restaurangtips är att äta på...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *