Kyoto – där gammalt och nytt möts


Bild: CC BY Manuel Ignacio

Ett par dagar i vackraste Kyoto kan vara en bra start i Japan, det blir garanterat en lugn start om inget annat. Här får du en snabb grundkurs i det traditionella Japan. Du får geishor, tempel, trädgårdar du aldrig upplevt samtidigt som du får kontrasten i det hypermoderna som ligger runt hörnen och överraskar dig hela tiden. Till skillnad från många andra stora städer i Japan är det lätt att få grepp om Kyoto. Staden är byggd efter en riktigt gammal stadsplanering vilket gör att det är inte helt omöjligt att navigera här även om du inte förstår skyltarna. Staden är byggd som ett schackbräde, du navigerar utifrån öst-väst-norr osv. Gatorna går rakt och enkelt i detta mönster. Närmsta stad som är så praktisk är Manhattan i New York, som med sin smarta gatuplanering får till och med mig att hitta rätt. Staden är vacker – vacker med Japanska mått. Den är rogivande och skapar ett lugn. Vi lovar att du får en fantastisk resa, en mix av det äldsta och det absolut nyaste du kan tänka. Minst 2-3 dagar rekommenderar vi innan du reser vidare.

Flyg med våra olika flygbolag till bästa pris hittar du enkelt här. Vi önskar en trevlig resa.

Skrivet av
Mer från Katarina

Vinterns ljuvliga bastubad

Bilder: CC BY Katarina Jardenberg Det var en magisk värld som öppnades...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *