Mitt Italien

bild på gondoler i venedig
Bild: CC BY Flackjack
Italien var ett av de länder som svenskarna förälskade sig i på 60-, 70-talet när vi började resa mycket mer. Vi lastade bilarna fulla med familjemedlemmar, frysboxar, tält, konserver, Zoegas kaffe och drog i väg. Ofta med tält eller husvagnar bak på bilen. Jag är en av de ungar som varit i Italien, är mer eller mindre uppväxt där med mina 18 år på nacken. Lite utanför Venedig var vårt sommarhäng. Här blev jag också utsedd till Miss Camping, tror att jag var 16 den sommaren som jag stoltserade på scen i värsta bikini och sommaren innan hade jag en friare som bad min mamma om lov att få gifta sig med mig. Idag åker vi mest på sommaren men Italien har mer och mer blivit ett naturligt val för vintersemestern. Du möts av spännande kultur, tex i Rom känns det som du kliver runt i ett museeum. Naturen är vacker i Italien, sol och bad är tryggt och lagon temperatur, shopping och modet är fantastiskt, fotbollen världsbäst, skidåkningen efterlängtad och romantiken slår allt. Detta språk! Vad mer kan jag säga. Möjligheterna är som sagt många och nästintill obegränsad. Maten är fantastisk och du har nära till vinprovning och olivlundar. Så mitt råd till dig är att inte missa Italien med sina fantastiska olikheter.

Den absoluta högsäsongen är juli och augusti för oss svenskar men även våren och hösten bjuder på fantastiskt väder. April, maj, september och oktober är månader som du deffinitivt kan spenderar i Italien. Och ju längre söder du kommer ju varmare blir det. I september är tex havet mycket varmare.

Ci vediamo in Italia (“Vi ses i Italien”)

Flyg och hotell hittar du såklart här hos oss på Flygstolen. Ofta har vi riktigt bra priser just till Italien.
Rom, Milano, Venedig, Florens, Palermo eller tex Neapel.

Skrivet av
Mer från Katarina

Brasilien – en reseklassiker

Bild: CC by Fernando Stankuns När vi tänker på Brasilien som reseklassiker...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *