Våren kommer tidigt

När vintern närmar sig sitt slut här hemma är våren redan i fullgång på andra platser nära oss. Många europeer sitter snart på sina uteserveringar och dricker sitt kaffe. Våren kommer nämligen tidigt på många ställen i Europa så varför inte passa på att boka en efterlängtad weekend? Bokar du tidigt får du alltid bästa pris. Det är ju dags att shoppa som galen, ny garderob önskas, det är dags att besöka våra historiska platser, äta god mat, slappna av och framför allt få njuta utomhus utan klumpiga vinterkläder.

Nedan hittar du ett par tips som du kan åka till:

Välj din favorit och sätt sedan ihop ett paket med flyg och hotell som passar dig och ditt resesällskap bäst.

Palma
Palma är en fantastisk stad som jag fick lyxen att besöka två gånger under förra året. Det är en stad man gärna kommer tillbaka till. Du får underbar tapas, du shoppar med maken, väninnan eller med mamma, alla trivs. Du kan bada på mysig strand med fantastiska strandkorgar. En behaglig stad att åka till om man vill komma bort en lång helg. Från april månad ligger temperaturerna över 20 grader.

Flyg till Palma hittar du enkelt här hos oss på Flygstolen.
bild på katedralen i palma

Dubrovnik
En stad som tar plats, en stad som plockar andelar från de andra. Dubrovnik har tagit plats och tänker inte släppa taget. Här får du fantastiskt mat tillagad av bästa råvaror. Du äter fortfarande här till bra priser. Här finns en del shopping men vi skulle inte säga att det är fokus. Promenera längs stadsmuren, ät gott och njut av underbart landskap. Bada i turkost vatten, sola på fina stränder eller passa på att ha en mysig picknick. Det mest prisvärda du kan köpa med dig från Dubrovnik är de utmärkta lokala vinerna.

Flyg till Dubrovnik hittar du enkelt här hos oss på Flygstolen.
bild på dubrovnik
Bild: CC By stewartmorris

Rom
I Rom finns det massor att se och göra, och våren är perfekt för ett besök i staden då både temperaturer och priser är lägre än i högsäsong. Här hittar du shopping, mat och kultur av högsta klass så ett besök på de fina gatorna, Spanska trappan och Colosseum är nästan ett kärt måste. Missa sen inte Roms största loppmarknad, Porta Portese som arrangeras varje söndag.

Flyg till Rom hittar du enkelt här via oss på Flygstolen.
bild på colosseum
Bild: CC by ho visto nina volare

Aten
Detta är en pärla som bara går att resa till på våren. Eller i alla fall om du vill ha ett behagligt klimat. En charmig stadsdel är Plaka. Här kan du bo mysigt och strosa runt på kvällarna. Tipsen är att besöka muséer, Akropolis och andra historiska platser. Denna stad andas historia så lev ut den och njut av den. Den grekiska maten är makalöst god. Sommartid kan man leva på sallad och fisk, nötter och yoghurt med honung i en underbar mix. När fötterna är ömma, ryggen den värker slå dig ner i skuggan med en kall frappé, öl eller ett gott glas vin medan du insuper den fantastiska atmosfären.

Flyg till Aten hittar du enkelt här hos oss på Flygstolen.
bild aten
Bild: CC By lady_hei77

Barcelona
Populär med hög plus. Det är det Barcelona jag minns. Barcelona är också en stad som jag gärna återkommer till. För den kulturintresserade hittar du vackra muséeum som tex Museu d’Art Contemporani de Barcelona , gotiska kvarter, byggnader byggda på sätt människan knappt kan förstå än idag. På stadens Ramblas kan du skåda folket. Undvik att äta och shoppa här. Det är dyrt och bättre hittar du i bakgatorna. Ett besök i Barcelona är inte ett besök om du inte smakar på deras sangria och äter deras tapas.

Flyg till Barcelona hittar du enkelt här hos oss på Flygstolen.
konst i barcelona
Bild: CC by Trent Strohm

Skrivet av
Mer från Katarina

Bästa tipsen på Gotland

Bild: CC BY Geological Survey of Sweden Jag har besökt kära underbara...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *