Qatars nya flygplats, Hamad International Airport, slår upp portarna i april

Flygplan Qatar

Den 1 april i år inleds den första fasen i öppnandet av den nya flygplatsen i Doha, Qatar.
Flygplatsen är ett projekt som kostat 15,5 miljarder USD och som tills nu haft arbetsnamnet New Doha International Airport (NDIA) är numera döpt till Hamad International Airport.

Inledningsvis kommer 12 internationella flygbolag, inklusive lågprisbolag, trafikera flygplatsen. Qatar Airways kommer också från och med nu successivt att flytta all sin verksamhet till den nya flygplatsen, vilket beräknas vara färdigt under den senare halvan av året. För att göra det smidigt för alla kunder kommer båda flygplatserna att trafikeras parallellt under överflyttningsfasen.

Qatars nya flygplats

Som den största användaren av Hamad Internationel Airport ser vi fram emot att få välkomna både passagerare och flygbolag till den nya flygplatsen. En ny era inleds för hela vårt land. Detta kommer att bli en flygplats i världsklass som kommer att ytterligare sätta vårt land på den internationella kartan, säger Akbar Al Baker, CEO för Qatar Airways.

Qatars nya flygplats

Hamad International Airport kommer att hantera 28 miljoner passagerare under första året och vid 2015 beräknas den siffran ha stigit till 50 miljoner passagerare.

Skrivet av
Mer från Katarina

Ett dygn i Aten

Bild: CC BY Wikipedia Aten, den grekiska huvudstaden är en riktig världsmetropol....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *