Konst i Venedig och Hudson Valley

De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

CC By cpadula

Vi tillbringade nyåret i Venedig. Och såg då det rätt nya konstmuseet Punta Delle Dogana – som ligger i gamla lagerlokaler inte så långt från Accademiabron. En av de mest intressanta lokalerna och samlingarna över samtida konst. Inte minst var de amerikanska konstnärerna mycket väl representerade.

CC By 0x294

Det enda liknande jag sett är Dia Beacon uppe i Hudson Valley – något som New York-resenärer med lite tid inte bör missa.

Flygstolar till New York hittar du här och till Venedig kan du titta här.

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

Turkiet – prisvärda solsemestrar för alla

Bild: CC by Yilmaz Oevuenc Turkiet är ett av de populäraste resmålen...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *