Lumpiniparken – Bangkoks stora oas

bangkok07
Några timmars shopping i Bangkok tar onekligen på krafterna. Ett alternativ för maximal återhämtning är självfallet att tillbringa eftermiddagen vid eller i hotellpoolen. Ett annat alternativ är den legendariska Lumpiniparken, Bangkoks största oas för allmänheten. Kontrasten till trafikkaoset i city är påtaglig.

Parken har öppet mellan sex på morgonen och nio på kvällen. Den täcker en yta på 57,6 hektar, så man behöver knappast trängas med de andra besökarna. Det finns några mysiga och billiga restauranger och kiosker i anslutning till parken om magen skulle kurra. Ett alternativ är att ta med mat själv för en picknick på gräsmattorna.

Många thai motionerar i parken när solen inte står så högt på himlen, dvs på morgonen och efter arbetet. De små parkvägarna lämpar sig nämligen utmärkt för att joggning och promenader. Dessutom finns det ett par billiga, men enkla utomhusgym. På området finns även en liten sjö och man kan med fördel hyra en trampbåt och ta en tur på denna.
bangkok08

Parken hyser även invånare som bor här permanent, nämligen varaner (jätteödlor). De håller till på gräsmattorna, i vattnet och även i träden. Även om de normalt inte bryr sig om oss människor skall man inte röra dessa. Dels är det inte tillåtet, dels kan de bli lite läskiga om de får för sig att försvara sig.

bangkok06

Att ta sig hit: SkyTrain till ‘Sala Daeng Station’ eller tunnelbana till ‘Lumphini Station’.

Att tänka på: Man får ej medta hundar i parken och rökning är ej tillåten.

Resor till Bangkok hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

Jens Weegar

Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Katarina

Bästa tipsen på Gotland

Bild: CC BY Geological Survey of Sweden Jag har besökt kära underbara...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *