Mastodontmarknaden och lyxvaruhuset

Bild på matmarknad i Bangkok
Här omges man av grälla färger, allehanda lukter och tiotusentals människor. Att besöka Chatuchak är en mångfacetterad upplevelse för de allra flesta. Världens största weekend-marknad verkar knappt ha något slut. Stånden med kläder, mat, antikviteter och hantverk känns i det närmaste oändliga. Vissa dagar besöks den av upp emot en kvarts miljon människor! Här är det prutandes ädla konst som är rådande. På lördagar och söndagar har Chatuchak öppet mellan sex på morgonen och sex på kvällen och man tar sig hit med tunnelbana (Kamphaenpetch Station) eller med SkyTrain (‘Mochit Station’). Taxi är givetvis ett fullgott alternativ.

En helt annan typ av shopping hittar man på The Emporium. Ett närmast legendariskt lyxvaruhus i distriktet Khlong Toei (Sukhumvit, soi 24 och SkyTrain-station ‘Phrom Phong’). Här omgivs man av Bangkoks välbeställda och man behöver inte alls trängas som på Chatuchak. Givetvis är prisbilden en helt annan och här finns inga billiga kopior från Kina. Till skillnad från Chatuchak prutar man normalt inte här och fördelen är istället de frekventa reorna under vilka man kan fynda kvalitetsprodukter och märkesvaror. Ofta med 25-50% rabatt. I anslutning till varuhuset finns det ett par “food courts” med allehanda trevliga rätter till humana priser. En biograf med svalkande luftkonditionering finns också belägen i huset. En skön avslutning på en intensiv shoppingrunda. Biografpersonalen tar hand om de eventuella varor man köpt medan man ser filmen.

Karta över Chatuchak hittar du här.

Resor till Bangkok hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Katarina

De två ”Hetaste” krogarna i New York

Bilder: Är lånade av Zagat De här tipsen är skrivna av Olle...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *