Från pianobar till progressive house i Bangkok

Bild på taxi i Bangkok
“One night in Bangkok makes a hard man humble” sjöng Murray Head i Chess och det ligger kanske något i det. Att nattlivet i Bangkok även har en lite skamfilad stämpel känner de flesta till. Stadens (ö)kända “red-light districts” är omtalade, men trots allt utgör de en liten del av nattlivet och företeelsen är begränsad till ett fåtal (och till ytan ganska små) områden i staden.

Nästan all form av underhållning finns representerad i huvudstaden. Du kan besöka allt från coola pianobarer via tidslösa karaokehak till supertrendiga klubbar som spelar den absolut senaste dansmusiken. Allt finns i änglarnas stad, Bangkok. Här följer fyra tips på populära ställen:

Saxophone Pub – En legendarisk och synnerligen gemytlig jazzklubb vid Victory Monument. Här bjuds det på vällagad mat och liveband som spelar jazz och blues. Adress: 3/8 Victory Monument.

Spasso – Italiensk mat och livemusik mellan 10-02. Dansa loss och umgås i elegant omgivning. Spasso attraherar främst de som är 30+. Tänk på att klä dig någorlunda propert. Inga shorts eller sandaler. Adress: Grand Hyatt Erawan, 494 Rajdamri Road.

Bed Supper Club – Trendig klubb som mest liknar interiören på ett rymdskepp. En av favoriterna bland yngre välbeställda thai. Här hamnar många som vill synas lite extra i nattlivet. Adress: Sukhumvit, soi 11.

GLOW – En renodlad dansklubb där det spelas mycket house och ‘tung’ modern dansmusik. Glow attraherar mestadels en relativt ung publik, men som på de flesta ställen i staden är åldern blandad. Adress: Sukhumvit, soi 23.

Resor till Bangkok hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Los Angeles

Välkommen till Los Angeles och USA. Los Angeles i Kalifornien är ett...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *