Från pianobar till progressive house i Bangkok

Bild på taxi i Bangkok
“One night in Bangkok makes a hard man humble” sjöng Murray Head i Chess och det ligger kanske något i det. Att nattlivet i Bangkok även har en lite skamfilad stämpel känner de flesta till. Stadens (ö)kända “red-light districts” är omtalade, men trots allt utgör de en liten del av nattlivet och företeelsen är begränsad till ett fåtal (och till ytan ganska små) områden i staden.

Nästan all form av underhållning finns representerad i huvudstaden. Du kan besöka allt från coola pianobarer via tidslösa karaokehak till supertrendiga klubbar som spelar den absolut senaste dansmusiken. Allt finns i änglarnas stad, Bangkok. Här följer fyra tips på populära ställen:

Saxophone Pub – En legendarisk och synnerligen gemytlig jazzklubb vid Victory Monument. Här bjuds det på vällagad mat och liveband som spelar jazz och blues. Adress: 3/8 Victory Monument.

Spasso – Italiensk mat och livemusik mellan 10-02. Dansa loss och umgås i elegant omgivning. Spasso attraherar främst de som är 30+. Tänk på att klä dig någorlunda propert. Inga shorts eller sandaler. Adress: Grand Hyatt Erawan, 494 Rajdamri Road.

Bed Supper Club – Trendig klubb som mest liknar interiören på ett rymdskepp. En av favoriterna bland yngre välbeställda thai. Här hamnar många som vill synas lite extra i nattlivet. Adress: Sukhumvit, soi 11.

GLOW – En renodlad dansklubb där det spelas mycket house och ‘tung’ modern dansmusik. Glow attraherar mestadels en relativt ung publik, men som på de flesta ställen i staden är åldern blandad. Adress: Sukhumvit, soi 23.

Resor till Bangkok hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Bangkok Airways

Efter att ha rest med Thai Airways från Köpenhamn till Bangkok skulle...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *