En helig vecka i Sevilla eller i Malaga

påsk i sevilla
Bild: CC By by rguerra

Påsken är en viktig högtid för de flesta katoliker och just i Malaga och Sevilla firas denna vecka extra högtidligt. Under veckan samlas folket på gatorna för att fira och det gör man högt och långt ifrån tyst. Stearinljusen flödar massivt, musiken spelar högt ute på gatorna. Denna högtid firas ganska annorlunda än vad vi är vana vid. Med sång, applåder, hög musik, höga rop antar man stadens gator. Här hittar du nästan en protestliknande situation där folket tågar med plakat, statyer som representerar Jesus, Maria eller andra bibliska figurer. Detta är inte som i andra provinser där denna högtid är baserad på minne och tystnad. Om Spanien är annorlunda, är Andalusien det mest annorlunda.

Vill du åka till Sevilla eller Malaga och fira din påsk hittar du flygen dit via oss. Till Malaga och Till Sevilla.

påsk i malaga
Bild: CC By Mait Jüriado

påsk i malaga

Bild: CC By Mait Jüriado


Få all information om påsken i Málaga år 2013, mellan den 24 och 31 mars.

Skrivet av
Mer från Katarina

Tävla med Estonian Air och My City Hotel om resa för två till Tallinn

Tallinn är en stad med gamla anor. Här hittar du en fantastisk...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *