Marknadsmys i Marrakech

man i marrakech
Bild: CC by cattias.photos
För alla oss som är intresserade av inredning är Marrakech rena guldgruvan. Här inspireras vi är de vackraste miljöer du kan tänka dig. Mosaikgolven breder ut sin överallt. Lyktorna och textilier hittar du i massvis. Ingen åker härifrån utan inredningsprylar i väskorna så packa lätt eller rent av tomt:) Du äter gott här, du bort charmigt med hög standard och du shoppar på alla torg och marknader i hundratals.

Nedan hittar du ett par guldkorn att börja med.

SIDI GHANEM:
Här precis utanför Marrakech hittar du ett gediget hantverksområde. Inhemska designers trängs här i sina söta väldigt små butiker. Eftersom vi befinner oss en bit utanför har handlarna såklart lägre hyror vilket gör att priserna är ännu bättre. Du hittar hantverk och design här.
Adress: Sidi Ghanemn

SOUK KHEMIS:
En gigantisk antikmarknad som den inhemska befolkningen gärna besöker själva. Utbudet här är helt enormt. Du hittar allt från badrumsinredningar, dörrar, fönster , ja allt som du kan bygga och inreda ditt hem med men du hittar också mer lätthanterliga saker så som prydnadssaker, speglar, porslin mm.
Adress: Rue des Remparts

ARTISANAL:
Här har du ett gigantiskt varuhus med fullt fokus på inredning. Alla varor här har fasta priser vilket kan kännas skönt och tryggt för oss svenskar. Du kan lätt får en omfattning vad saker och ting kostar så är det lättare att pruta på marknaderna sedan. Du hittar allt från lyx till den minsta lilla struntsak. Allt på samma ställe.
Adress: 7 Rue de La Kasbah

SOUK:
Ordet souk betyder marknad och just det här marknaden består av tusentals små små butiker. Trånga gränder gör att man lätt går vilse så en rekommendation är att ladda ner en GPS till din Iphone. Här hittar du handgjorda tofflor i skinn, keramik, väskor, glas, keramik, mattor och allt annat du kan tänka dig. Allt på samma ställe, stora ställe..
Adress: Souk ligger mitt inne i Medinan.

Obs! Håll i plånboken, ficktjuvarna här är duktiga.

Resor till Marrakech hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

Skrivet av
Mer från Katarina

Mot Island och äventyr

Idag bär det iväg till Island. Det är dags för en studieresa....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *