Lyxiga bubblor och lantlig bris i Champagne

Bild på en champagneflaska

Bild: CC BY Wikipedia

Det är enkelt att bli förälskad i Champagne och jag tror att det är många med mig som njuter av dessa lyxiga bubblor. Champagne är ett mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Wikipedia beskriver champagne så här: Det är vanligt att ordet champagne används för att beskriva mousserande vin även från andra delar av världen, men det är endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt “méthode champenoise” som får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning.

Att resa till den bubblande regionen kan bli en upplevelse att bära med sig genom livet. Det är väldigt enkelt att resa dit, du flyger till Charles de Gaulle i Paris. Med hyrbil där ifrån sen är du på plats inom kort. Väl framme ligger de ståtliga champangehusen på rad så som Pommery, Veuve Clocquot, Bollinger & Tattinger. Många av dessa fantastiska hus ordnar guidade trurer så passa på att unna dig en hyrbil så ni kan åka runt lite.

 

Resa dit:
Res till Champagne med flyg via Paris och därifrån hämtar du upp hyrbilen direkt på flygplatsen.

karta över champagne

Bild: CC BY Wikipedia

 

Skrivet av
Mer från Katarina

Vi säger Grattis idag

Hej Konstantin Foussianis! Ett stort grattis till vinsten på önskar vi alla...
Läs mer

1 Comment

  • Vi testade ingår en “dompa” Dom Pérignon vintage 2000. Otroligt god och en inre glädje spreds i våra kroppar efter att ha haft en vecka med mindre tilltalande provningar. Absolut inte ett topp år som 1999 eller för den delen 2002, men ack så trivsamt. Ni kan läsa mer om testerna på http://www.champagne.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *