Köpenhamn – Ren kärlek

Bild på Nyhavn i Köpenhamn
Bild: CC by eivindtjohei

Köpenhamn är en varm och mysigt stad mer öppen än Stockholm tycker många här nere. Sveriges huvustad i all ära men frågar du sydsvenskarna så är det inte sällan att man beskriver Köpenhamn precis så, vår huvudstad. Staden ligger närmre både när det gäller personligheten och platsen. Vi är närmre kontinenten här och det känns liksom i luften och i själen både i Skåne och i Köpenhamn. Dessa två är tom länkade med en fantastisk bro och fler kopplingar så som tunnel mellan Helsingborg och Helsingör är planerad och redan i gång. Med den känslan är staden som gjord för romantik och på så sätt en perfekt plats för en underbar weekend. Vid sidan om danskarnas perfekta sinne för arkitektur, bevarande och stil har du Europas bästa shopping och krogliv precis överallt och det bästa av allt, innerkärnan är rellativt liten vilket gör att du hinner med Köpenhamn under en helg. Här kryssar du mellan vintageaffärer, märkeskläder, flaggskeppsbutiker, mat och dryck. Missa inte att bottna med en gammeldansk. Oavsett om ni väljer en av världens bästa restaurander Noma eller en pölse på kajen i Nyhavn så är matupplevelsen magi här precis som Köpenhamn är i övrigt.

Flyg till Köpenhamn hittar du enkelt här hos oss på Flygstolen, likså hotell och hyrbilar.

Att lyssna till inför resan: Marie Keys album: De her dage..

Skrivet av
Mer från Katarina

Idag inleder Flygstolen.se sin expansion i Norden

2012-12-04 lanserades Tripmate i Sverige, en onlinebokning för den prismedvetna och erfarne...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *