Sommarshopping i Istanbul

289864856_62995c713d_z
Bild: CC by Bekir Topuz
Just nu laddar Istanbul för den årliga shoppingrecet. Det är tredje gången den populära Shoppingfestivalen tar sitt fäste i Istanbul. Festivalen hålls den 8-30 juni i sommar och under perioden förvandlas Istanbul till ett enda stort shoppingmecka med extra långa öppettider i butikerna, erbjudanden, shower, konserter och visning av senaste modet. Nära 100 butiker i centrala Istanbul har lovat att ha dygnet runt-öppet, så att även nattugglor kan släppa loss sin köplusta.

Med sina drygt 13 miljoner invånare är turkiska Istanbul en världsstad på gränsen mellan Europa och Asien, men också Turkiets största stad. Istanbul är också en mycket populär stad för oss att åka till. Vädret, kulturen, shoppingen lockar allt fler. Bara ca 4 timmar bort är det ganska enkelt att ta sig dit. Redan på vikingatiden var Istanbul en handelsplats och fick namnet Miklagård hemma i Sverige.

Efter en galen shoppingdag slå dig ner, ta en kopp te och bara njut av det galna tempot här.

2791201647_8e55fd8ffc_z
Bild: CC by alazaat

Läs mer om Istanbul Shoppingfestival här..

För att inte missa shoppingen kan du enkelt boka billiga flygstolar här hos oss.

Skrivet av
Mer från Katarina

Ett soligt Kap Verde

Samtliga fantastiska bilder: CC By Henke Drömmer du om sol och värme?...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *