New York-barer med utsikt

De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

Det finns gått om barer med fin utsikt i New York, oftast ligger dessa gömda på vackra hotell. Nedan hittar du tre favoriter som är väl värda ett besök om inte för att övarnatta så i alla fall ett mysigt besök i baren.

Pen Top Bar på Peninsula Hotel, Fifth Ave/55th Str är en favorit.

Från Mandarin Oriental på Columbus Circle ser man ut över Central Park.

Shelbourne Hotels bar Rarte View har man riktig New Yorkkänsla med Empire State och Chrysler Buildings i blickfånget. Lexington Ave/37th Street.

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

Varför vi älskar Florida

Bild: CC by Sean Barnard Florida ett underbart ställe som erbjuder något...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *