I det förflutna på Cypern

Cypern
Bild: CC by MoSHa*
Om du gillar det gamla, det anrika med dess historier som saker och platser kan berätta om då är Cypern den rätta platsen för dig. Här upplever du en av världens äldsta civilisationer som är över 10 000 år gammal och vi lovar att du kommer att känna den kraften här. Cypern är känd för sin antika koppar och tros tom ha gett metallen sitt namn, cuprum. Långt tillbaka i tiden har Cypern varit eftertraktat av främmande makter pågrund av sin strategiska plats där tre kontinenter korsas. Som summan av detta kan Cypern ses som ett gigantiskt stort friluftsmuseum där man kan följa det brokiga förflytat som ön haft.

Här hittar du även Afroditekulturen, kulten kring kärleken själv, skönheten, gudinnan och det antika Grekland. Folk har länge kommit långväga för att ta del av firandet i hennes namn. Nu förtiden firar folket med blommsterfestival på våren.

Välkommen till Cypern. Letar du efter flyg till Cypern har vi listan här. Larnaca, Ercan eller Paphos.

Skrivet av
Mer från Katarina

Sydafrika – exotiska safarin, vingårdar och naturunderverk

Bild: CC by eGuide Travel Sydafrika är ett resmål som blivit allt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *