Normandie – något att upptäcka

5605735867_21f195d5dc_z
Bild: CC by Pierre Marcel
Här möts du av långa vackra vita stränder, lantlig charm, god mat och fantastiska landskap med hundratals trädgårdar. Normandie som ligger på Frankrikes norra kust är ganska okänd för oss. Vi har hört talas om, vi har sett på film men ofta har vi inga tankar på att besöka och upptäcka denna fantasiska plats. Den inhemska befolkningen instämmer ofta och tycker att det är synd att vi inte kommer eftersom man är så stolt över sin plats och gärna visar upp den. Ofta får man känslan av hur vackert området det är här,  på ett så enkelt, gammalt och lantligt vis. Vi kommer nära naturen och traditionerna och det känns långt in i kroppen. Trädgårdarna är massiva här och det beror på att klimaten är som gjort för att odla i. Havet jämnar ut klimatet, hösten och våren är lång, vintern inte så kall och sommaren inte så kraftfull vilket gör att grönskan spirar här. Det vi ofta känner till är ju att många konstnärer kom till Normandie för att måla det vackra landskapet och i år hålls en impressionsfestival mellan April och September. Massor med utsällningar och evenemang i konstens tecken hittar du under denna period. Så varför inte passa på?

Maten är också helt underbar vilken den ofta är i landskap som denna. Mest känt är nog det goda ostarna som vi är så vana vid. Här äter vi Camenbert, Livarot och Neufchâtel. Fisk, lamm och kyckling är man proffs på här samt på att göra sin egen cider.

Vill du resa till Normandie kan du flyga snabbt, billigt och enkelt med oss till Charls de Gaulle i Paris.

Taggar i artikel
, , , , ,
Skrivet av
Mer från Katarina

Allas vår Marcus Samuelssons med ny bok

  Bild: CC BY  Andi Fisher De här tipsen är skrivna av Olle...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *