Magiska Svalbard

6934451859_ece43fd1e9_z
Bild: CC by Kartverket
Mellan Norges fastland och Nordpolen ligger Svalbard vackert och ståtligt – en av världens mest storslagna vildmarker för den äventyrslystne. Midnattssolen lyser extra vackert över dessa fantastiska glaciärer omringat av världens kanske renaste vatten. Allt är vackert och magiskt. Även djurlivet är något extra om man jämför med exempelvis Arktis. Här är djuren fredade vilket gör att de ofta närmar sig människor av ren nyfikenhet. Inga hot bara ett underbart samspel mellan människa, djur och natur. Man uppskattar att det finns ca 3000 isbjörnar på Svalbad och under  de färdigpacketerade exeditionskryssningarna eller utflykterna är chanserna goda att du får möta dessa fantastiska djur. Runt om Svalbard finns förstås även andra fantastiska djurarter att beskåda. Här kan man få syn på valrossar, valar, polarrävar och Svalbardsrenar, för att inte nämna alla fågelarter som häckar i området.

6934451551_177b4c0c32_o
Bild: CC by Kartverket

Flyg till Longyearbyen hittar ni enkelt här hos oss på Flygstolen

Hoppas ni får ett fantastiskt äventyr i Svalbard.

Skrivet av
Mer från Katarina

Konst i Venedig och Hudson Valley

De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *