Stillhet och storslaget Antarktis

Bild på pingviner
Bild: CC by Peter Leth
Världens mest avlägsna kontinent lämnar ingen människa oberörd. I århundraden har Antarktis lockat äventyrare från hela världen. På denna unika kontinent möter man majestätiska glaciärer och isberg som samspelar med sälar, pingviner och valar i det iskalla, rena och vackra vattnet. I början av november anländer sommaren här och det är då lanskapet är som vackrast och aktiviteten på dess invånare som högst. Det är också under den här tiden som man kan få chansen att beskåda sälar och pingviner av olika slag.

De flesta besökarna väljer att åka båt från Sydamerika, vilken är den närmsta världsdelen. Resan tar ca tio dagar och tre veckor. Vanligtvis gör man resan i kombination med Sydgeorgien eller Falklandsöarna.

Flyg hittar ni hos oss på Flygstolen

Hoppas ni får ett fantastiskt äventyr.

King penguins and elephant seals on South Georgia from PolarQuest on Vimeo.

Skrivet av
Mer från Katarina

Bästa tipsen på Gotland

Bild: CC BY Geological Survey of Sweden Jag har besökt kära underbara...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *