Sydgeorgien – en paradisö

3566630_c0f7a65b93_z

Bild: CC by emdot

Sydgeorgien visar alltid upp sig från sin grandiosa sida, allt för att bjuda på fantastiska naturupplevelser. Hit kommer man i slutet av oktober när sommaren är i antågande och få fartyg har vägarna förbi. Vid den tiden är bergskedjorna fortfarande snötäckta och landskapet är vackert inbäddat. Oavsett vart du beger dig så hittar du ett fantastiskt djurliv att beskåda och beundras över. Se hur hundratals pingviner förvandlas till några av jordens mest eleganta simmare när de dyker i havet eller skåda de imponerande slagsmålen där modiga elefantsälshannar slåss om vem som ska vara herren på täppan. En hane kan väga upp till fyra ton och ha 200 honor i sitt harem. Inte lätt match kan tänkas.

De flesta besökarna väljer att åka båt från Sydamerika, vilken är den närmaste världsdelen. Resan tar ca tio dagar och tre veckor. Vanligtvis gör man resan i kombination med Antarktis eller Falklandsöarna.

Flyg hittar ni hos oss på Flygstolen

Hoppas ni får ett fantastiskt äventyr.

King penguins and elephant seals on South Georgia from PolarQuest on Vimeo.

Skrivet av
Mer från Katarina

Lantliv i Toscana

Bild: CC BY Toprural Tänk att vakna upp i ett stenlagt lanhus mitt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *