Kapstaden – ett kap

kapstaden
Bild: CC by Trosafoto

Sol och bad, fantastisk mat och vacker natur hittar du här. Kapstaden är ett resmål med mycket på programmet. Utanför staden kan du lätt hitta små mysiga byar för den som vill ha tyst, lygn och ro och ännu en liten  bit hittar du fantastiska vingårdar för den som vill lära sig mer, smaka nytt och ta en flaska oav favoritvinet med hem. Visst är det konstigt att vi inte pratar oftare om Kapstaden? För oss nordbor har staden allt vi söker efter. Vi vill ha sol, hav, fantastisk natur önskas ofta. I kombianation med allt detta vill vi gärna ha stadsliv med bra utbud av restauranger, kaféer, klubbar och shopping. Fantastisk mat tummar vi inte på, utmärkta viner och härliga hotell. Även om verkligheten alltid är mer komplicerad är det enkelheten och det vänliga man förundras av här.

Trots sina 4,5 miljoner invånare känns staden som en småstad med allt det mysiga och gemytliga samtidigt som staden är präglad av olikheterna. Vita, svarta och färgade som hölls åtskilda under apartheidtiden och det känns fortfarande här. Från chicka innerstad till kåkstad  med bara 30 minuters taxiresa i mellan. Som turist bör man besöka båda sidorna för att få hela historien med sig hem. Mångkultur regerar och den avspeglas. Som ett kvitto allt detta brukar maten vara den största överraskningen och många kommer hem och jublar i sin beskrivning över hur fantastisk maten var här och om hur många bra restauranger man hittat här. Och den som kommer hit för att shoppa blir inte besviken. Ta med en STOR resväska det är nog vårt bästa tips. Kapstaden har det mesta allt från indiska antikviteter, till tyger, konsthantverk, inredning och design så tänk på att guldkornen ofta är stora och en aning klumpiga. Bered plats:)

kapstaden
Bild: CC by Trosafoto

Ta sig hit:
Flera av de stora bolagen flyget till Kapstaden. Flyg hittar du här hos oss. Resan tar ca 15 timmar och bästa av allt, ingen tidsskillnad. Det bakvända är att vädret är tvärtom. Det är vinter när vi har sommar.

Ta sig runt:

Det är billigt att åka taxi. Det är också enkelt att hyra bil, bilarna hittar du här. Vägarna är utmärkta men tänk på att det är vänstertrafik!

Säkerhet:
Det är sällan våldsbrott sker mot utlänningar men å andra sidan finns det mycket fattigt folk här. Promenera inte efter mörkrets inbrott och ha inte fina smycken, klockor och kameror med dig.

Ett restaurangbesök i kåkstaden:

Skrivet av
Mer från Katarina

Trendspaning på hemmaplan i hjärtat av Stockholm

Stureplan och Sturegallerian är nog Stockholms hetaste inneställe, lite som sitt eget...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *