Åter runt i London

049
Vilken årstid som är bäst att åka till London beror nästan på vad det är man vill hitta på. Senhöst, försommar och sensommar passar familjer som tycker om att vara utomhus medan de som tycker bäst om att strosa omkring på museer kanske föredrar vintern. Julshoppingne är stor i London, många åker hit för att köpa sina julklappar eller kanske rent av ger varandra en Londonresa i julklapp. Oavsett väder i London finns det alltid något som är tilltalande för både stora som små.

Våren:
Våren är trevlig när fruktträden blommar, det kan vara en härlig tid att besöka London. Det är är av det miladste delarna i Storbritannien vilket gör att våren är ganska behaglig. Vädret kan man inte riktigt lita på, det kan vara kallt och blött så det är klokt att ta med varierande kläder.

Sommar:
Man kan aldig lita på vädret i London men oftast brukar sommaren vara fin. Fint och soligt med långa dagar och ljus kvällar. Folk är man ut huse och ses ofta ha långa picknickar i parkerna runt om. Uteserveringarna är fulla och känslan av medelhavet är inte långt borta. Det finns även gott om nöjen för barnfamiljer både p dagar och kvällar.

Höst:
När sommarturisterna har åkt hem har teatrarna ofta nya premiärer, bytikerna fyller på varor och man kan fortfarande njuta av värme, sol och ljusa kvällar. Missa inte kanelavel i början på september eller skördefesten i slutet.

Vinter:
Från början av december tindrar julbelysningen på gatorna och butikernas fönster pyntas med det vackraste julskytningarna du någonsin har skådat. Jultomten är på plats i alla de stora varuhuset så passa på att träffa honom. Isbanorna fylls med skridskoåkare och gatorna ljuder av tonerna av julmusik. Utställningarna är attraktiva , baletten dansar som aldirg förr och julshoppingen visar upp sig som bäst. Är det snö, då lovat mycket lek för alla barn i parkerna runt om. Och missa inte rean efter allt julstök..

Sugen på att åka? Du hittar flyg, hotellen och paketresorna här hos oss på Flygstolen.

Veckans tema London i samarbete med Reseförlaget, alla tipsen hittar du i guideboken.

Reseförlaget ger nu ut tre fina heltäckande reseguider för storstäderna som toppar svenskarnas önskelistor – New York, London och Paris – späckade med tips på hur man får ut det mesta och det bästa av dessa städer när man reser med barn. Vill du köpa den fina reseguiden Med familjen i London, hittar du den här hos Adlibris.

Med familjen i London

Skrivet av
Mer från Katarina

Wikipedia, Wikitravel och att skapa en reseguide tillsammans

Älskar man att resa så älskar man nog reseguider också, eller hur?...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *