Att ta sig runt i London

London taxi
Bild: CC by jtbarrett
London är en perfekt stad att ta sig runt i. Med ett fantastiskt välbyggt transportnät med bussar, tunnelbana, tåg, flodbussar, taxi tar du dig från ett till annat ställe utan krångel. Den västa tiden då du kan möte motstånd är på morgonen och sen eftermiddag precis som det är i det flesta storstäder. Vill du ändå i behov av att ta dig runt är flodbussen det bästa alternativet.

Buss:
Att åka buss är billigt, smidigt och bekvämt samtidigt som du får se väldigt mycket av själva staden. Se det som en tyst guidad tur.

Tunnelbana och Tåg:
Tunnelbanan och tpden är inte det trevligaste sättet att resa runt i London men det är det snabbaste och enklaste sättet. Du tar dig fram snabbt även när det gäller längre sträckor så var inte rädd för det.

Taxi:
När du väljer taxi åker du i det traditionella svarta taxibilarna (vissa har annan färg idag). Dessa förare måste genomgå ett svårt prov i lokalkännedom för att bli godkända. När lampan lyser gult är det helt okej att ta ett steg ut i gatan och stoppa bilden. Den är ledig och väntar på dig. Du kan också hitta parkerade taxibilar på de störa kända ställen så som hotell, tog och shoppinggator. Taxi hittar du alltid.

Båt:
Flodbussen är linjetrafik vilket gör att den är tillgänglig med bra avgångstider. Det är värt att kolla upp, framförallt om du ska transportera dig i rusningstid.

Bil:
Bil är inte enkelt. Parkeringen är dyr och trängselavgifterna är många. London vill inte att privatpersonen ska köra i city och har byggt ett system av annan transport.

Cykel:
Barclays Cycle Hire är ett underbart system med hyrcyklar för allmänheten. Du hyr på ett ställe och ställer tillbaka på ett annat. Du betalar enkelt med kort.

Till fots:
Även om London är stort är det en underbar stad att upptäcka till fots. Det är nu du hinner se, känna av och uppleva. Ta bekväma skor och vandra

Sugen på att åka? Du hittar flyg, hotellen och paketresorna här hos oss på Flygstolen.

Veckans tema London i samarbete med Reseförlaget, alla tipsen hittar du i guideboken.

Reseförlaget ger nu ut tre fina heltäckande reseguider för storstäderna som toppar svenskarnas önskelistor – New York, London och Paris – späckade med tips på hur man får ut det mesta och det bästa av dessa städer när man reser med barn. Vill du köpa den fina reseguiden Med familjen i London, hittar du den här hos Adlibris.

Skrivet av
Mer från Katarina

Colombo och Sri Lanka,Turkish Airlines 219:e destination

Turkish Airlines som är en av våra partners meddelar att deras 219:e...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *