Välkommen till Diagon Alley – 15 min från London

Trots mina 27 år är jag i min bekantskapskrets känd för att ha barnasinnet i behåll. Men när man ser sig omkring på de andra besökarna på Warner Bros Studios i Leavesden känner jag mig inte gammal. Visst, en skolklass är med, samt några barnfamiljer. Men även ett kompisgäng i vuxen ålder och andra par, som jag och min något mindre entusiastiske sambo. Det här är ett ställe där man slänger blygheten och åldern, här är vi alla mugglare i en magisk värld.

Till Warner Bros Studio i Leavesden tar man sig enkelt med tåg från Euston till Watford. Med de snabbaste tågen tar resan enbart 15 minuter. Väl där går en speciell tvåvåningsbuss från stationen till studion varje halvtimme, den går inte att missa. Annars kostar taxi dit bara några pund.

Första delen av rundturen görs tillsammans med en guide. Det märks på en gång att alla guider är stora fan, de brinner för sitt jobb och kan allt och lite till om böckerna och filmerna. De bjuder frikostigt på intressanta fakta och vet precis hur de ska engagera de största fansen i skaran. När den guidade turen är slut strövar deltagarna fritt ut från Hogwarts stora sal, in i en enorm lokal. De gamla lagerlokalerna rymmer kulisser och rekvisita från det mesta ur filmerna. Förutom kompletta rum visas även kläder, pryttlar och mängder av information. På en av väggarna kan man se hur alla flygscener har spelats in och bredvid kan man själv prova att flyga. Trots alla Harry Potterprylar var det  en presentation av de djur som använts under inspelningarna som gjorde störst intryck på mig. Jag kunde aldrig föreställa mig att ugglan Hedwig spelades in av flera olika ugglor, där en var tränad att sitta på Daniel Radcliffs axel, två att svepa över Hogwarts och en att plocka upp brev. Missa inte denna lilla, men fantastiska, del av utställningen!

Efter en kort stund på bakgården, där bland annat Potters hus och dubbeldäckaren står, slänger vi bort nästan ett helt glas ”Butter beer” (blä) och går in i nästa del. Efter att ha sett nästan alla kulisser i den första delen kan jag inte föreställa mig vad som kommer i den andra delen.

Det är svårt att skriva om min upplevelse på Warner Bros Studios utan att avslöja för mycket detaljer, för jag önskar att alla ska bli lika överraskade som jag blev. Därför tänker jag inte berätta mer om vad som finns på utställningen, förutom en sista sak. När jag gick in i den sista stora salen i Leavesden, där den jättelika kopian av Hogwarts står, fick jag tårar i ögonen. Modellen tog andan ur mig och det var med andakt jag gick runt den.

Enkelt och billigt flyger du till London via Flygstolen. Flyg hittar du här och likaså hotell.

 

Vill du följa mig och mina äventyr är du välkommen til lmig hemsida swedentoanywhere.com
DSCN2599
DSCN2635

DSCN2659

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinnare – Budapest med Malev

Tack för alla fina, roliga, annorlunda kommentarer i vår Budapest-tävling!  Vi valde...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *