Ett dygn i Aten

640px-Acropilos_wide_view
Bild: CC BY Wikipedia
Aten, den grekiska huvudstaden är en riktig världsmetropol. Staden har ett myllrande folkliv, hög puls och en rik historia. Med ett dygn i staden behöver du inte ha en tråkig minut. Upplev dofterna, maten, solen, folket och stämningen. Aten är kaotisk och sprudlande. En mardröm för den som bara vill ha lugn och ro och en ännu större mardröm för en stadsplanerare. Ljudvolymen är alltid hög, det är smutsigt och trångt – men framförallt är det helt fantastiskt.

Överallt i staden hittar du vacker arkitektur och historiska monument. Aten berättar en spännande historia om forntida civilisationer och krocken mellan det gamla och det nya i staden ger en intressant mix.

På ett dygn är det kanske svårt att lära känna Aten fullt ut, men gör ett försök. Promenera runt i staden och njut av den höga pulsen, ta en öl på något av stadens torg och njut av perfekta souvlakispett på någon Taverna. Vill du se flera delar av Aten är tunnelbanan ett bra alternativ för att ta sig runt. Den är modern och underjord kan du få några svala minuter undan den gassande solen.

Ska du bara välja en sevärdhet i Aten år du inte missa Akropolis – den mystiska staden i staden på klipphöjden mitt i centrala Aten. Akropolis är en av världens mest kända sevärdheter och besöks av hundratusentals människor varje år.

Framåt natten ökar Atens puls ytterligare. Staden är sömnlös och i de centrala kvarteren festar ungdomar till långt senare än att solen gått upp – varje dag i veckan. Det spelar ingen roll vilken dag du är i Aten, för festfolket är det alltid lördag och Atens nattklubbsscen kan utan tvekan konkurrera med alla städer i världen. För schlagerfantasten rekommenderar vi klubben Sodade där stämningen är grym och dansen aldrig slutar.

Resorna till Athen hittar du här hos oss på Flygstolen. Flyg, hotell, hyrbilar eller färdiga paketresor för den som önskar det.

En liten karta:

Visa större karta

Skrivet av
Mer från Katarina

Istanbul – som en blandning av Barcelona och Beirut

Bild: CC by np&djjewell – – Süleymaniye-moskén Istanbul är kanske inte det första resmålet...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *