Belgrad – vårt nya Berlin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resandet från Sverige till Serbien slår alla rekord. Förra året ökade antalet resande med 23%. Dessa positiva siffor har såklart sina förklaringar. Dels är det billigt att flyga till Serbien från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, och dela är du en bra bit ner i Europa på ett par timmar. Serbiens och Belgrads populäritet beror på ett antal faktorer. Prisnivån på hotell, restauranger och nöjesliv är angenäm och lägre än vad vi är vana vid. Dessutom har Serbien varit på topp i en rad resemagasin och det får ju såklart sin effekt. Belgrad är vårt nya Berlin sägs det. Idag åker jag på en pressresa just till Serbien och Belgrad. Under de närmsta fyra dagarna kommer jag  att få uppleva nationalparker, naturupplevelser, kloster, Novi Sad, mat, nöjesliv, vingårdar, kyrkor, kultur, Kungliga familjen mm. När jag kommer hem kommer jag att göra allt jag kan genom att dela med mig av mina upplevelser till er så häng kvar här i bloggen. Jag kan passa på redan nu att tipsa om City Break Belgrad. Belgrad har ju inga problem att leva upp till sitt rykte som en av Europas häftigaste partystäder och gör detta med bravur under ölfestivalen Belgrad Beer Fest (BBF) som är varje augustimånad. Omkring femtio olika ölsorter serveras, men framför allt är detta en gigantisk musikfestival som lockar besökare från hela världen. Under fem dagar uppträder ca 40 olika band och artister och stämningen är het.

Bäst av allt, det är gratis inträde. Mer om festivalen hittar du här och flyg till Belgrad hittar du här.

Skrivet av
Mer från Katarina

Mänsklig värme på Cypern

Bild: Lånad av Love Cyprus Om du väljer att besöka Cypern kommer...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *