Split – en äkta tjusning

6744402307_814839c5f3_z
Bild: CC by daniellemharms
Split är Kroatiens näst största stad och med sina 200 000 invånare är det den största staden på adriatiska kusten. Präglad av medelhavets varma charm visar Split upp sig från sin bästa sida. Inte bara genom sina museer och kyrkor utan också genom det historiska arvet. Från antiken till dags datum får du upplevelser du inte kommer att glömma. Den sanna känslan når du ute på stadens alla gator, i palatsen och på stadens vackra torg. Du hör skål från restaurangerna och sorlet från trånga gränder och gatuhörn låter dig påminnas om medelhavets identitet. En livilig stad som är väl värt sitt besök även om det bara är ett kort besök. Många stannar till här i Split ett par dagar innan resan bär iväg på andra ställen. Kroatien har fantastiskt öliv vilket ni kommer att få läsa mer om här vid ett annat tillfälle.

Att resa till Kroatien och till Split är ingen konst. På ett par timmar har vi förflyttat dig från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn och rakt i famnen på Split. Flyg, hotell och hyrbilar och helt färdiga paketresor hittar du här. Vill du sedan att vi hjälper dig att paketera både flyg och hotell så titta gårna in på vår paketresesida.

För att få en känsla för staden Split titta gärna på klippet nedan och bilderna här.. Detta är ett klipp från ett BBC-program som heter Francesco s Meditteranean Voyage (sändes 2008).

Skrivet av
Mer från Katarina

Mallorca från en Vespa

Att bo i Palma och sedan åka runt på en vespa är...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *