Zagreb – Kroatiens huvudstad

7050340655_bff25d6a8c_z
Bild: CC by Bryan Pocius
Zagreb är Kroatiens största stad. Staden är som vilken typiska mellaneuropeisk stad vars arkitektur är av klassicistisk och jugendstil som här och där präglats av Paris. Staden är behaglig att vara i då nästan alla sevärdheterna ligger i stadens kärna. Fyllt av charmiga kaféer, fina restauranger, vackra terasser och fantastiska klassiska parker. Sen är det inte bara kulturen så som opera, balett, teatrar, museer och konserter som Zagreb är känd för utan allt oftare som en aktör för större sportarrangemang. Maten du äter här är kalkon, ostkakor, hemmagjord pasta, kål, färsk ost, grädde i överflöd och mumsiga munkar.

Kan tänkas att du blivit sugen på att åka till Zagreb när vi kommit så här långt, ingen fara vi hjälper dig. Du flyger enkelt med oss på Flygstolen till Zagreb. Bara ett par timmar bort. Du hittar flyg, hotell, hyrbilar eller helt färdiga paket.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Bild: CC by leicaroo

Skrivet av
Mer från Katarina

Brasilien – en reseklassiker

Bild: CC by Fernando Stankuns När vi tänker på Brasilien som reseklassiker...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *