Dubrovnik

Bild på Dubrovnik
Bild: CC by Draig

Den som söker paradiset på jorden måste komma till Dubrovnik skrev en gång George Barnard Shaw. Han bedårades av en stad vars orörda murar numera under UNESCO´s beskydd, i en oavbryten längd på 1940 meter omfamnar det som  både inom och utanför landet betecknas som “Adrias pärla”. Dubrovnic är belägen på Kroatiens yttersta sydspets och genom århundraden begåvad med de bästa arkitekterna och konstnärerna. Dess Medelhavsklimat är så varmt att man förutom Medelhavsväxlighet även har subtropiska frukter. Doftande citroner, apelsiner och mandariner, magnifika palmer och agaver pryder trädgårdarna och de blommande innergårdarna.

Vi hoppas att du är sugen på att ta en tripp till Dubrovnik. Flyg, hotell och färdiga paketresor hittar du här hos oss på Flygstolen.

Hoppas på en trevlig tur tillsammans.

Bild på gator i nattens skev i Dubrovnik
Bild: CC by JeffreyD

8 minuters guidad tur i Dubrovnik i klippet nedan:

Skrivet av
Mer från Katarina

Sydgeorgien – en paradisö

Bild: CC by emdot Sydgeorgien visar alltid upp sig från sin grandiosa...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *