Upptäck Mallorca med bil

3540449362_86149668d7_z
Bild: CC by Pete Gonçalves
Mallorca har mer att erbjuda än de flesta tror. Många ser Magaluf eller Palma-Nova som hela Mallorca med hotellfyllda byar och festande ungdomar. Mallorca är dock mycket mer än så. På ön finns magisk natur, fantastiska vyer, mängder av vackra små byar och genuina spanska restauranger.

Ett av de bästa sätten att uppleva den vackra Medelhavsön är genom att hyra en bil. Det är enkelt att hyra bil på Mallorca och det går att plocka upp bilar i de flesta byarna. Med en bil kan du upptäcka alla delar av Mallorca och se det som inte alla turister får uppleva.

Ett tips är att köra till Mallorcas sydligaste spets. Hit har turismen inte hittat ännu och den orörda naturen mellan Cala Pi och Cala Figuera är makalös. I byarna på sydkusten ser du inte en inkastare och det finns inga menyer på svenska. Här kan du uppleva det genuint mallorkinska med små fiskebyar som knappt förändrats på årtionden.

Med en hyrbil kan du även åka på olika utflykter och suga in alla Mallorcas sevärdheter. Du kan hitta orörda badvikar, häftiga grottor, gamla slottsruiner och vackra bergsbyar. Deia är en liten bergsby som lockat många spanska konstnärer. Utsikten från byn är slående och även vägen genom bergen bjuder på mycket ögongodis, även om den på sina ställen är väldigt smal.

Det du inte får missa med en hyrbil på Mallorca är bergskedjan Serra de Tramuntana. Det går att köra genom bergen på snirkliga vägar men vyerna är sagolika. Bergskedjan är listat som världsarv av UNESCO och bergen räknas som en av Europas vackraste platser.

Resorna till Mallorca hittar ni här hos oss på Flygstolen, enkelt och snabbt tar vi er dit. Flyg, hotell, hyrbilar och kanske färdiga paketresor.

Skrivet av
Mer från Katarina

Bli förförd av Florens

Bild: CC by Susanne Davidson Florens är en riktig turiststad där der...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *