Familjeresa till Kanarieöarna – dit ska du åka

Bild från strand på Kanarieöarna, Spanien
Bild: CC by Son of Groucho
Kanarieöarna har länge varit ett favoritresmål för svenskar, både under vinter- och sommarhalvåret. Öarna ligger på samma breddgrader som norra Afrika samtidigt som det känns europeiskt och spanskt vilket ger en härlig atmosfär och stabilt väder året om. Både festsugna kompisgäng och solsugna barnfamiljer lockas till Kanarieöarna och det kan därför vara klokt att försöka hamna på rätt platser.

Kanarieöarna består av sju stora öar varav de populäraste för turister är Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura. På alla öarna kan du hitta perfekta byar och hotell för en resa med hela familjen.

Lanzarote är en av de mest familjeanpassade öarna. Ön har en vulkanisk natur och mängder av vackra stränder och pittoreska fiskebyar. Utbudet av restauranger, shopping och nöjen är också stort. Playa Blanca på Lanzarotes sydsida är ett populärt val för familjeresor med en avslappnad atmosfärs, en fantastisk sandstrand och mängder av aktiviteter som passar barn i närheten. Playa Blanca betyder på spanska den vita stranden och trots turismens framfart så har byn lyckats behålla sin charm.

En annan bra familje-ö är Teneriffa. På Teneriffas västra sida finns det gott om olika småbyar som har ett härligt lugn och perfekta badstränder. I exempelvis Playa Paraiso – ”paradisstranden” – finns allt man kan önska för en familjeresa men du slipper de allra mest partysugna ungdomarna som det kan finnas gott om i vissa kanariska orter under högsäsongen. I Playa Paraiso finns många tjusiga hotell vilket gör att det är en lite lyxigare semesterby än vissa andra på Teneriffa.

Du kan flyga till Las Palmas, Teneriffa och Lanzarote som ett exempel. Resorna hittar du här hos oss och så även hotell och hyrbilar.

Skrivet av
Mer från Katarina

Vi har en vinnare!

Tack för alla roliga bidrag i vår tävling i Båstad under tennisveckorna....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *