Barcelona – Gastronomi

Skärmavbild 2013-05-16 kl. 14.11.50

Barcelona är fantastiskt på många sätt och det är svårt att inte tjata lite om just Barcelona. Här finns alltid nya saker att upptäcka. Oavsett om du är här för första gången eller det är den tioande så kommer du alltid att uppleva gastronomiska äventyr, ett hett nattliv, kultur som ingen annan samtidigt som ett ljuvligt strandhäng erbjuds precis runt hörnet, allt bara för dig. Barcelonas rikedom är mat och det är maten vi pratar om idag, maten här är häpnadsväckande med sitt enkla kök samtidigt som du hittar smaker du aldrig kännt förut. Det är här du hittar de mest ambitiösa krogarna som kräver bordsbokning minst ett halvår i förväg. Vi passar på att påminna om att det är bäst att planera höstens resa redan nu;)

Vill du äta på ett mer spontant sätt hittar du tusentals tappasbarer med precis samma fina kvalité. Här kan du slinka in precis när det passar, hoppa upp på en barstol, ät ett berg av fantastiska råvaror, ett par glas vin på det så är du hemma på ett par hundralappar. Du väljer mellan två världar när det gäller det gastronomiska köket, ena sidan väljer du en kemisk gastronomi skapad i ett labratorium. Till makens förtret så missade han att besöka El Búlli, vilket var en dröm. Vi får att Ferran Adria och hans bror lyckas med Tickets i stället. Ska boka ett bord åt maken..

Många restauranger här är överösta med stjärnor från Guide Michelin. Å andra sidan hittar du ett hål i väggen som levererar på en nivå duinte kunde drömma om. Att spenderar sin dagtid på marknader har alltid vvarit ett nöje. Det är här du ser, doftar och får känna på magiska råvaror. Så fantastiska att vi härhemma i Sverige känner oss grundlurade varje gång vi är utomlands. Solmogna tomater, färsk frukt, nybakat bröd bakat med kärlek direkt från ursptungs kvarnen, färska skaldjur direkt uppdragna från Medelhavet. Maten här kan vara lika stor som okomplicerad. Varje kväll träffar du Barcelonaborna på krogarna. Kulturen bjuder upp till dans varje kväll, man träffas över en bit mat och ett glas.

Att äta bra i Barcelona är bara så enkelt.

Tre matiga tips:

Tickets:
När man pratat mat i Barcelona eller någon annanstans i världen är det svårt att inte nämna Ferran Adria, skaparen till El Búlli. Lite ont i hjärtat hos alla matfantaster som inte hann dit men nu har Ferran och hans bror tagit nya tag och öppnat Tickets. Maten är mindre molekylärt avancerad än på El Búlli men maten och inredningen här är tillängad matglädje och matcirkus.

Lasarte:
Hos Lasarte är maten på blodigt allvar. Här är inget lekfullt och cirkusen är långt borta. Oavsett vad du har på din tallrik så är maten oklanderlig så med det ordet beskriver vi allt om detta fantastiska ställe. Väl avsmakningsmenyn så tar Martin Berasategui dig på en fantasisk matresa genom bercelona. Varje ny rätt kommer i ett utmärkt hantverk och varje maträtt kommer att överraska dig.

Sagás
En restaurang med inredning som passar mig perfekt, snyggt, avslappnat, modern men ändå rått. Här hittar du fantastiska mackor och godaste hamburgare. Priserna är saftiga men på slutet kommer vi fram till att det ändå är värt varenda krona.

Vi tar dig snabbt och enkelt till Barcelona, Flyg med olika flygbolag, hotellen hittar du här och vill du sedan köra runt själv är det lika bra att boka hyrbilen direkt.
P.s Du vet väl att paketreselagen går in om du bokar någon form av paketresa..

Skrivet av
Mer från Katarina

Berlin – på ett fotbollsmässigt plan

Bild: CC BY Wikipedia Mitt första möte med Berlin var faktiskt samma...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *